Kontakt
22 april 2013

Lek kan förändra världen Nr 82 av #Blogg100

Rotarykamraten halar upp ett vackert virkat "ta-band" ur handväskan och överräcker till mig.
För några veckor sedan (Lite rosa garn och Kul med lite)skrev jag om hur dottern och jag väckte liv i den gamla leken med snören, eller ta-band, som genom finurliga fingervändningar bildade tekoppen, Eiffeltornet, fallskärmen, fiskenätet, och jag vet inte vad...

Dottern tog med sig ett gäng snören till skolan och nu är hela klassen igång och det har spridit sig till fler klasser också. Det innebär att i alla dessa klassers hem får föräldrar och mor- och farföräldrar återuppväcka glömda kunskaper. Detta görs med stor glädje, har jag förstått.

Och nu, i början av vår Rotarylunch, halas det vackra röda ta-bandet upp och skänks till mig. Självklart är det fler som ser det och samtalet vid bordet är givet. Jodå, här är det många, såväl kvinnor som män, och i alla åldrar, som kommer ihåg hur det lektes. Det bästa av allt är inte att jag får lära mig massor av nya versioner. Det bästa av allt är att se glädjen i ögonen hos oss som minns och som plockar fram leken igen.

Det är så viktigt att leka! Det får nog bli något slags Rotaryföredrag av det här, minsann. Lek kan förändra världen, så det passar bra in i föreningens tema. Banne mig, om jag inte ska skicka ett gäng vackra ta-band till Nordkorea...

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross