Kontakt
11 december 2014

Lucka 11: Halvtidsrapport - check!

lussekatterLUCKA 11

Om två veckor är julen över, nästan. Puuh...
Helt fantastiskt detta lopp man gör varje år, inför en högtid vars innebörd få lägger någon större vikt vid. När den här bloggutmaningen, Blogg24, gick igång gjorde jag en utfästelse att jag inte skulle lura mig själv i år, utan inse att det är mina egna krav på hur julen ska vara, som stressar mig.

Så hur går det då? Ja, jag tänkte att det kunde väl vara på sin plats med en halvtidsrapport.
Tack, strålande!

Eller... Jodå...

Så här är det, jag har köpt alla klappar utom fyra och av dem fyra är det bara en som jag inte vet vad det ska vara. Så det borde inte vara några större problem. (check!)
Julbrevet har inte gått iväg och det är ju synd för amerikanarna som även i år kommer att få läsa min god jul-hälsning när det kanske redan är ett nytt år. Men bättre sent än aldrig och de är förmodligen glada över att få någon hälsning över huvud taget. Julbrevet är gjort (check!) och bara det är fantastiskt. Frimärkena inhandlade (check!), så det är "bara" själva utskrifterna och att skriva adresser på de cirka 60 kuverten som återstår.

Jag har ställt mig frågan huruvida jag ska skicka trots att vi inte får så många. Men, nej, jag älskar verkligen att få julkort och jag tänker att chansen i alla fall är större att få om jag skickar själv. Digitala hälsningar i all ära, men jag är gammaldags och föredrar sådana som förgyller posthämtningen.

Baket då? Tulten är ju fixad (check!) och saffransbrödet likaså (check!). Före Lucia. Yes! Bondkakor kvar. De fixar jag i helgen.

Pepparkakshus? Färdig deg och dekor inköpt (check!), 10-åringen har gjort mall (check!), så det blir också i helgen.

Och jag känner mig faktiskt ganska lugn. Eller... Jodå.
En liten hjärtklappning, det har jag, men den hör ju mer ihop med allt annat som ska vara klart till jul. Arbetsuppgifter på jobbet, föreningsuppdrag, bloggutmaning (check!)...

Och i morgon är det tidig uppstigning för Luciafirande. Jag ska göra mitt bästa för att bara njuta och inte lyssna till det där ordet i hjärnan.

"check!"

Logga_Blogg24 #blogg24 - 11

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross