Kontakt
14 december 2014

Lucka 13 och 14: Det bitterljuva uppskjutandet

LUCKA 13 och 14

På min barndoms julkalender brukade det finnas en dubbellucka någonstans. Det var väl nummer 24, kan jag tänka. I min bloggkalender blev det en dubbellucka här mitt i, fast på ett annat sätt med två nummer på en lucka.

Hade detta varit en tävling så hade jag varit "toast", men nu klarar jag mig med stukad stolthet. Fast det känns ju inte helt bra att faktiskt ha missat en dag (för det är ju det jag har jag gjort).

Att lämna ifrån mig saker i sista stund, det är jag van vid. Men att verkligen missa en deadline, det händer ytterst sällan. Jag tror det är tiden som journalist som både lärt mig att hålla tider - och att känna att det är okej att släppa ifrån mig en sak i sista minuten. För ju senare jag lämnar ifrån mig något, desto färskare är det.

Varenda kotte vet ju att det som är bra är att vara ute i god tid, kunna förutse vad som kan hända och planera tre steg i förväg. Men med tiden har jag blivit sams med mitt sätt att vara på: i tid, men inte mer än så, vara bra på att anpassa mig till plötsliga förändringar (inte nödvändigtvis gilla dem, men gilla läget) och kunna agera när något händer här och nu.

I går hade vi flera här och nu-saker som gjorde att jag hela tiden sköt upp bloggskrivandet. Jag bakade till exempel pepparkakshus med min dotter, jag städade, tvättade och gjorde vårt hem redo för en trevlig kväll med goda vänner. Det var det värt!

Jag vet också att mycket av min kreativa process pågår i huvudet medan jag gör annat, och då är det inte timmarna vid tangentbordet som är det viktigaste. I veckan sa det plopp i ett av mina pågående projekt och ur mig och in i datorn via tangenterna, rann det en flod av ord som jag hade väntat på. Så skönt!

Idag har jag ägnat mig åt något som jag däremot definitivt kunde gjort fortare och lättare om jag hade gjort det i juli - vilket jag faktiskt övervägde ett tag. Men så tror jag att solen sken till coh jag gick väl ner till bryggan och badade i stället. Typ. Nåväl, om jag hade gjort det i juli hade det förmodligen tagit mig högst en timma. Nu tog det fyra. En verksamhetsberättelse för ett föreningsuppdrag jag hade, är nu i alla fall nerplitad.  Och årsmötet är i morgon. Ta-dah!

Ännu en deadline klarad. Det kallar jag en bra avslutning på helgen. 🙂

Logga_Blogg24#blogg24 - 13 och 14

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross