Kontakt
24 december 2014

Lucka 24: En hjälteklapp

JulLUCKA 24
Skinkan o sillen är uppäten, julklappsutdelningen avklarad och rester av det hela undanplockade och sorterade. Nu infinner sig julfriden. Olika julegotter, ett glas marsalavin och Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton.

Karl-Bertil är en hjälte och med ett budskap som är mer aktuellt än någonsin. Och tänk, jag har i kväll fått veta att jag har en egen hjälte här hemma, för många fina julklappar fick jag, men en var i en klass för sig.

Tioåringen gav mig ett kuvert med tre blad från Unicef. Med sina hopsparade slantar hade hon, genom Unicef, köpt två myggnät, 110 påsar vätskeersättning och 30 doser mässlingvaccin.
Gissa om det värmde modershjärtat och jag undrar om jag inte just då hörde  Karl-Bertil på sin julkula där i granen, med sin spruckna målbrottsröst säga:

God Jul!

Det här var sista inlägget i den här bloggutmaningen. Tack för att du följt mig - vi ses igen!

Logga_Blogg24 #blogg24 - 24

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross