Kontakt
9 december 2014

Lucka 9: Mycket på lut, men ingen fisk

LUCKA .

Idag är det Anna-dagen. Av förklarliga skäl håller jag koll på det, även om mina båda äldre bröder bestämt hävdade att jag minsann inte hette Anna, utan Anna-Karin och det namnet fanns inte med i almanackan.

Den här dagen ska man enligt traditionen lägga lutfisken i blöt så att den blir klar till julen. Är det något jag låter bli att ha på julbordet, så är det just den rätten. Därför fick jag en hel dag till godo. 🙂

Den ägnade jag delvis åt ett webinar som min begåvade bloggkollega Lena Nordin-Andersson höll idag. Titeln var Blogga med framgång och vem vill inte kunna det?

Det är lätt gjort att om man har haft skrivandet som yrke i 25 år, så tycker man att det liksom räcker med det. Att blogga är ju bara att skriva i ett nytt forum. Men så är det ju inte riktigt. Det är klart att jag har fördel av att ha arbetat med ord i alla dess former, om jag nu ska formulera mina tankar offentligt. Men det är faktiskt med skrivandet som med all kommunikation. Man behöver träna för att hålla sig bra och det är inte helt fel att se över vad som kan behöva göras för att toppa formen ytterligare. Det finns alltid förbättringar att göra. Lenas föreläsning inspirerade mig till att tänka vidare i de banorna.

Det blir spännande att följa upp det jag hörde och se hur jag kan utveckla mitt eget bloggande, för att ytterligare förstärka mitt och Ärligt Talats varumärke.

Det var mitt första webinar jag gick på, alltså en föreläsning på webben. Lite nervös var jag, får jag erkänna. Kände jag mig otroligt väl förberedd med påfylld kaffekopp, rensat skrivbord och penna i högsta hugg. Det var bara att klicka på länken som Lena hade skickat ut.

Om bara musen hade funkat.

Men hallå!? Den funkade ju nyss!!!

I vissa lägen inser man hur man måste te sig utifrån. På en nanosekund förvandlades den väl förberedda kommunikatören till en medelålders kvinna som fäktande sprang iväg för att leta efter en ny mus, sortera bland sladdarna vid datorn för att få ordningen på den nya för att till sist, lätt andfådd, klicka sig in på länken ett par minuter efter utsatt tid.

Det var ju inte hela världen, för det var ju inte en föreläsningssal jag kom inflåsande till utan bara till ett virtuellt rum. Även om jag hörde Lenas röst och såg hennes powerpointbilder, så var det ingen som såg mig. Tror jag i alla fall... För inte var väl min webbkamera på och uppkopplad?

Jag har ju som sagt aldrig varit på ett webinar förut...

Logga_Blogg24  #blogg24 - 09

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross