Kontakt
5 juni 2015

Lugnet efter... avslutningen

Mitt i den svenska sommaridyllen tvingas jag inse att jag definitivt straffat ut mig från bloggutmaningen Blogg 100. Men det betyder ju självklart inte att jag slutar blogga.
Den svenska sommaridyllen, ja. Idag är den faktiskt här och genom fönstret i mitt kontor ser jag ut över trädgårdslandet, kirskålsodlingen och jagande småfåglar. Ett envetet svalpar har bestämt sig för att bygga bo ovanpå infravärmen på altanen. Ett mycket förståeligt val med tanke på hur sommaren har börjat, men helt oacceptabelt. Efter att ha petat ner deras början till bobygge fyra gånger har jag nu äntligen fått upp en pappskiva, som förhoppningsvis ska få dem att förstå att de är non grata.

De senaste dagarna har varit fyllda med skolavslutning för Violen, konsert i Domkyrkan med densamma (stort!) och allt som följer med sådana saker; handla kläder, baka tårtor, samla pengar till present till lärarna, fixa logistik med dem som ska komma och titta. Jag bläddrar bakåt i kalendern och inser att det finns flera skäl till att vara lite sliten så här års:

Måndag 25/5
Köra Violen till klippningen

Tisdag 26/5
Vårsoaré på Violens skola. Förbereda sista inför morgondagens kalas, skriva ut tipspromenaden och göra svarstalonger, räkna ärter till utslagsfrågan och blåsa ballonger.

Onsdag 27/5
Violens kalas på klätterväggen
Fixa vattendunkar, (finns inget dricksvatten vid klätterväggen), packa ner korv, ketchup, senap, korvbröd, rostad lök, grillkol och tändvätska, filtar, strössel, bägare, skedar, servetter... Dekorera.

Torsdag 28/5
Temaredovisning på Violens skola

Måndag 1/6
Fixa examenskläder till Violen

Tisdag 2/6
Möta andra klassföräldern (också en mamma, faktiskt!) och beställa blommor till lärarna
Hämta storasyster A vid tåget i Skövde
Handla kvällsmat
Fixa första tårtbotten

Onsdag 3/6
Fixa andra tårtbotten
Hämta Violen efter musikrep, hämta beställda blommor och en kompis
Musikskolekonsert i Domkyrkan
Fixa lite middag till gästerna
Baka tårta

Torsdag 4/6
Skolavslutning kl.9. Lämna Violen på Rosers 8.30, leverera tårta till lokalen där tårtkalaset ska vara. Tillbaka till själva avslutningen senast 8.40, hålla platser åt släkten. Tårtkalas (fixa kaffe, saft, muggar, filtar till familjen)
Skjutsa till fiollektion. Kanske sova lite i bilen?

Det är då bloggandet får stå åt sidan, för det ska ju skötas ett jobb också, eller två rättare sagt.

Men idag... idag är det l-u-g-n-t. Sommarlovsbarnet får sova så länge hon vill och se på hur många dåliga serier på Disneychannel som hon vill, har jag lovat. För jag befinner mig på mitt kontor som ligger knappa 50 meter från vårt boningshus. Sommarlovsro åt henne och arbetsro åt mig, det bästa av två världar.

Och utanför fönstret ligger ett trädgårdsland i behov av rensning och ett hav av kirskål som väl skulle behövas tas itu med. Men det ger faktiskt mest ro åt sinnet, det också. För den där naturen den bara matar på. Regn, hagel, blåst eller sol. Den fortsätter att fungera, växa och väntar tills jag kommer ut till den.

Och det gör jag. Så småningom.

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross