Kontakt
6 maj 2013

Målen närmar sig... Nr 96 av #Blogg100

Ibland är jag extra glad över att jag antar utmaningar. Som det här med att skriva ett blogginlägg varje dag, hundra dagar i sträck.En daglig deadline - det har jag inte haft sedan jag jobbade som journalist på dagstidning för 15 år sedan.
Det har varit riktigt roligt - och nyttigt! Att skriva varje dag förbättrar skrivarkondisen. Det är som att motionera; gör man det regelbundet, tre-fyra gånger i veckan, så blir det allt lättare att klara av passen. Till slut har man arbetat upp ett beroende och kommer man inte ut i motionsspåret, får man myror i kroppen. Det ska bli spännande att se om det kommer att kännas likadant i kroppen när jag, om några dagar, inte måste skriva varje dag. Jag hoppas att det gör det. Jag hoppas att det kommer att kännas riktigt obehagligt, för jag vill gärna fortsätta att blogga - även om det inte blir varje dag.

Jag närmar mig, som sagt, målet. Efter detta är det bara fyra inlägg kvar. Initiativtagaren till #Blogg100, Fredrik Wass, har bjudit in oss alla utmanare till en eftermiddag på Moderna museet i Stockholm. Ett fantastiskt initiativ, som jag dessvärre måste tacka nej till. Jag får helt enkelt inte till det. Ibland är det kännbart att jag bor långt från Stockholm. Hade varit så kul att bara kila över några timmar och lyssna på de seminarier som ordnats för oss och - inte minst - se alla som bloggat live. Nu prioriterar jag i stället en resa till Oslo.

IMG_1278[1]Tänkte ändå att jag skulle vara först för en gångs skull, så jag tittade faktiskt förbi Moderna museet redan i helgen, men... det var förstås ingen annan bloggare där, då. Hmpfh! Klart man blir förtörnad! När jag äntligen var ute i god tid! 😉

Jag närmar mig även ett annat mål. 18 maj går Göteborgsvarvet och jag springer för andra året. Ah! Men nu har jag det! Jag kanske skulle kunna göra en ny utmaning: att springa ett Göteborgsvarv hundra år i rad! Omöjligt? Jojo, men det trodde jag faktiskt om att blogga 100 dagar i rad, också.

Hur som helst, är det en tillfredsställelse att kunna bocka av mål efter mål. Ett mål om dagen, hundra dagar i sträck? Ja, det låter helt klart mer realistiskt. Kanske det vore en ny utmaning att anta?

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross