Kontakt
25 maj 2015

Målet eller vägen

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Uppsatta mål nås inte. Drömmar förblir drömmar eller kanske till och med visar sig vara mardrömmar. Det viktiga är inte att nå ända fram, utan att göra så gott man kan.

Det här är till exempel mitt 68:e inlägg i den Blogg100-utmaning som jag antog för snart tre månader sedan. Ett inlägg om dagen i 100 dagar. Till och med den med sämre matematiska kunskaper än mina, kan räkna ut att jag spräckt det hela egentligen. Den där Kanadaresan ställde till det, men så bestämde jag mig för att jag fick vara med i alla fall. Egenmäktigt förfarande kallas sådant.

Anledningen till det är förstås att den här utmaningen inte är en tävling, där hårda regler måste följas för att du ska kunna få ett pris. Det hade varit en helt annan sak; någon fuskare är jag inte! Det känns väldigt bra att inte ha gett upp helt och hållet, men också frustrerande när bloggutmanarkamraterna skriver "detta är 88:e inlägget i bloggutmaningen".

Det är som på den tiden jag fortfarande joggade och någon gång hade sällskap med någon som från början lade sig två steg före. Jag hann aldrig ikapp, istället ökade avståndet successivt allteftersom den där framme tuffade på i sitt tempo, medan jag kämpade vidare med en känsla av att vara den långsammare som aldrig skulle komma ikapp.

Det är svårt att inte jämföra sig med andra och lätt att se sina svagheter och brister i stället för det man är bra på. Men bättre sent än aldrig, det ordspråket är jag uppväxt med och det får gälla för den här utmaningen också. Jag ska ta mig i mål, och försöka att inte låta mig stressas av att det stora flertalet. En utmaning i sig, när man är en sådan som tävlar vid nedpackningen av varor, med den som står bredvid. Eller med mig själv om motståndare saknas.

Men skam den som ger sig! Bara det att jag har blivit medveten om vad som får mig att ticka - eller lacka ur - gör att jag tagit mig ytterligare framåt i vägen mot en mer harmonisk jag. Kanske är det faktiskt så att det inte är den som sprungit snabbast, ,utan den som lärt sig något utefter vägen som vunnit en seger.

 

image  68 av 100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross