I fredags slog nyheten ner som en bomb: Leksandsbröd lägger ner Vikabröd!
Jag som är uppvuxen med en mor från Vika, har, så länge jag har haft tänder, ätit Vikabröd i alla dess former.
Brutet i småbitar med lingonsylt och mjölk.
Med messmör på och doppat i varm choklad.
Med grevéost som man tryckte på, så att smöret ringlade ner som små maskar på brödets undersida.
I vuxnare dar tillsammans med sillen på påsken, julen, midsommar och söndagsfrukostar.
Med nygriljerad skinka och stark senap kvällen före julafton.
Med gubbröra på och en liten nubbe till, som förrätt på bryggan en sommarkväll.
Visst, det finns annat knäcke. Men inget som ger samma tuggmotstånd och har samma charmiga ojämna gräddning.
Jag kommer att ångra mig djupt om jag inte gör något för att försöka rädda Vikabröd. Början får bli att gå med i Facebookgruppen Rädda Vikabrödet!