Kontakt
11 mars 2018

Mitt beteende kan ändras

Idag är det lite sorg här. Villa gick inte vidare till final i bandy-SM.
Jag har fått flera reaktioner på mitt inlägg igår om Publikens härskartekniker under matcherna. Jag vill bara förtydliga att jag absolut förstår att man vill tänka vi och dom om hemmalaget och motståndarna. Och jag vet att de flesta njuter av god stämning och bidrar väl till den. Men jag är ändå fascinerad över att se mönster här som jag annars ser på kanske framför allt arbetsplatser.

Sedan är det så med härskartekniker, att det är upp till mottagaren att avgöra om den är drabbad av en härskarteknik eller inte. Jag kan utifrån och som tredje part konstatera att härskartekniker utövas, men går det fram? Det är inte säkert. Avsändaren utövar härskartekniker, men mottagaren kan vara desto duktigare på motstrategier och även bekräftelsetekniker.  Och då når inte härskarens tekniker in på djupet.

Som kommunikatör är det lätt att nörda in sig och det viktigaste om hur vi i publiken beter oss under en match, det skrev jag egentligen om i inlägget Spelaren som slutade spela.

Var vi än är - i vilka sammanhang vi än rör oss - tycker jag det är bra att vi reflekterar över vårt eget beteende: Hur påverkar jag kommunikationen och stämningen i rummet, genom mitt sätt att vara? Och vad kan jag göra för att det bli ska bättre? Det är annars lätt att tänka att jag gör rätt, men de andra är ju fullständiga idioter.

Att gå genom livet övertygad om att jag är som jag är, utan chans till vidareutveckling - det vore verkligen att missa vad livet handlar om. Tycker jag.

Så, nu ska jag stänga ner för kvällen och den här bandysäsongen. Nästa säsong ska jag försöka hitta er i publiken som, liksom jag, sjunger och klappar även i motgång och så ska jag kolla in hur det är på damernas matcher.

Fatta att bandy har många roliga perspektiv för en kommunikatör. Mer på vinst än förlust. 🙂

God söndag på dig!

 

11/100

#100dgr      Ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. Det är vad den här utmaningen går ut på. Inget pris till dem som klarar sig ända i mål, men en morot för att skriva. 🙂

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross