Kontakt
12 juni 2016

Något har gått väldigt fel...

Dag 102

Någonstans har det gått fel. Så fel, så fel. I det stora landet i väster, där människorna gärna prisar sin frihet, där håller man på att skjuta ihjäl varandra.
Min far är född i USA, inte uppvuxen där, men född. Jag är uppvuxen med att ha en stor lojalitet till det landet, inte minst för att mina föräldrar hör till en generation som levde under Andra världskriget. Men nu undrar jag ändå vad det är som händer där borta. I natt gick en man in på en nattklubb i Florida och sköt ihjäl 50 personer. Ytterligare 53 är svårt skadade. Jag tänker så här, att om man inte har vapen, så kan man inte göra så illa som man kan göra om man har vapen. I USA har många vapen och under 2012-2015 skedde tusen masskjutningar. 1000! 1000!! 1000!!!

Och ändå fortsätter så många amerikaner att hävda att rätten att bära vapen är bland det viktigaste som finns. Som om det inte fanns något samband...

Jag blir mållös och lämnar över ordet till Jim Jefferies, ståuppare från Australien. Han säger det bättre än någon annan i den här 7 minuter och 47 sekunder korta filmen om rätten att bära vapen i USA.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross