Kontakt
28 mars 2018

När röjandet tar över

Jag vet inte vad som hände faktiskt. Jag hade tänkt mig en helt vanlig lugn dagen-före-Skärtorsdagen-kväll. Möjligen städa lite. Och så blev det så här.
Egentligen borde jag inte vara förvånad, för det här händer då och då - särskilt om jag tänkt att "möjligen städa lite". Och i synnerhet om dottern tänkt samma sak. Två själar med samma tanke rör liksom upp en väldig massa energi i huset.

Men vad skönt det var att jag äntligen fick packat ner cd-skivorna vi aldrig lyssnar på, skruvat loss CD-hyllorna från väggen och burit ut dem. Och då var det ju lika bra att ta hand om bokhyllan bredvid också. Den som jag hade tänkt placera vid en annan vägg, om det inte varit så att jag hade fått onda ögat av dottern, som föredrar en mer clean möblering.

I det här fallet hade hon helt rätt och det gav mig anledning att titta över vad det är för böcker jag har egentligen. Jag har nästan helt och hållet bestämt mig för att göra mig av med Bra Böckers lexikon. Det var flera år sedan jag öppnade dem, tror jag. Annat var det ju förr, men nu med Google i telefonen...

För att få plats med böckerna, fick jag hitta ett nytt ställe för alla våra sällskapsspel och för att få plats med dem på nya stället fick jag slänga en massa annan bröte och skänka bort pussel. Och jag blev bara lättare och lättare till sinnet. På våningen över mig hördes samma entusiastiska röjande i dotterns rum.

Nu behöver jag bara röja upp efter våra röjningar; ta en tur till tippen och second hand-butiken. Sedan kan jag börja städa som det var tänkt. Om jag vågar...

 

28/100

#100dgr Ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. Det är vad den här utmaningen går ut på. Inget pris till dem som klarar sig ända i mål, men en morot för att skriva. 🙂

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross