Kontakt
7 juni 2017

Nära, men ändå inte

Grymt skämmigt. Jag borde ha kollat mycket tidigare och nu funkar det ju inte. Mötet skulle börjat åtta och nu är klockan tio över.
Jag går en kurs och vi har fått ett grupparbete som ska vara klart i nästa vecka. Eftersom vi bor på så olika håll ska vi fixa arbetet via Skype. Jag är ganska ofta uppkopplad på videomöten i realtid, men inte hemifrån...

Det är mycket nu. Avslutningar, personalutflykter, klipptider... dagen var full av logistik och jag var grymt stolt över att jag hade fått ihop allt som skulle göras (med god hjälp av människorna runtomkring mig) och kunna vara hemma i tid för mötet kl.20.

Dukade fram iPad, anteckningsblock, kurspärm, hällde upp en kopp kaffe. Plockar upp mailkonversationen med kurskamraterna och ser att vi ju sagt halv åtta! Inte åtta, utan halv! Shit! Okej, pinsamt men jag är förhoppningsvis inte FÖR sen, utan kan hugga i och jobba när jag väl kopplat upp mig.

Letade reda på länken till gruppsamtalet via Skype, som jag skulle klicka vidare mig på. Först då ser jag att mötestiden i länken är satt till klockan 18! Dubbel shit! Fruktansvärt pinsamt! Jag som inte gillar att komma för sent (jo, jag kommer ofta i sista minuten eller lite sent - men jag gillar det inte) och nu är jag för sen till ett möte som jag dessutom är sammankallande till.

Tjugo över åtta har jag fortfarande inte lyckats. Jag skickar ett ursäktande mail till kamraterna. Skäms som en hund och när familjen kommer hem vill jag inte riktigt prata om det. Jag säger att alla är inte perfekta, och den här gången var det jag och blablabla - men det känns mycket skämmigare än jag vill erkänna.

Efter att vi har ätit öppnar jag mailen för att se om kurskamraterna spytt galla över mig. Det ligger ett mail och väntar, jag andas djupt och öppnar det.
"Det är lugnt, Anna-Karin. Se det som ett genrep - mötet är i morgon."

Ridå!

 

 


Detta är blogginlägg 92 av 100.

Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross