Kontakt
26 april 2014

Nöjd #Blogg100, 56 av 100

kafferep

I dag var det äntligen dags för Konst-igt kafferep som Skaras två Rotaryklubbar bjöd in till. Häromdagen skrev jag om våndan inför sådana här projekt, all osäkerhet kring huruvida det ska komma någon, att hinna klart allt i tid, att få tillräckligt med hjälp från kamraterna...

Nu när allt är genomfört vet jag varför jag utsätter mig för detta gång på gång. Det är så oerhört tillfredsställande att se något fungera, möta kamraterna som sluter upp och deltar i projektet, välkomna besökarna och se deras glädje i det vi kunde visa upp, se barnens stolthet över att se sin konst utställd bland riktiga tavlor. Där dessutom de flesta tavlorna bestod av nakna tanter (Zorn).

kakorFör femtio kronor kunde man få en kopp kaffe med dopp. Pengarna går oavkortat till Polio Plus, Rotarys projekt med att utrota polion. En vaccination kostar cirka fem kronor. Det innebär att Skaraborna idag har hjälpt till att ge över tusen barn ett skydd mot polio.

Nej, förresten tvåtusen barn! Bill & Melinda Gates Foundation sätter ju alltid in lika mycket i Polio Plus som Rotary samlar ihop.

Fler än tvåtusen barn kommer att kunna få vaccination mot polio. Tack vare något som jag varit med och tagit initiativet till.

Det är en fin känsla att somna med, så här en lördagsnatt.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross