Kontakt
7 juni 2016

Nu är det bevisat varför jag mår bra

Dag 96

Det finns förklaringar till allt. Till att jag mår så bra, till exempel. Ingenting är ju helt sant innan vetenskapen har bevisat det och redan tidigare har forskning presenterats om nyttan av att vara nära naturen. Nu är det vattennärheten som spelar in.
Enligt en forskningsrapport som presenterades i tidningen  Health & Place och citeras i Hus & Hem:

Ett hus vid havet är en dröm för många, och nu finns det dessutom en vetenskaplig anledning att längta efter denna typ av boende. En studie som nyligen publicerades i Health & Place visar det som många nog redan tog som en sanning: Att vi blir mindre stressade av att bo nära vattnet.
Studien har genomförts i den australiska staden Wellington och forskarna har ugått från nationella databaser och kartlagt invånarnas hälsa och välbefinnande i förhållande till hur det ser ut i områdena där de bor.
– Mer utsikt över blå områden (det vill säga vatten) hänger tydligt ihop med lägre nivåer av psykisk ohälsa, säger Amber L Pearson vid Michigan State University i ett uttalande.
Forskarna har tagit hänsyn till faktorer som kön, ålder och ekonomi (det är ju oftast inte direkt billigt med havsutsikt), och får fortfarande samma resultat: Möjligheten att kunna se vatten från hemmet ökar välmåendet hos de flesta.

Här är länken till artikeln om betydelsen av att bo vid vatten

Nu har ju jag 250 meter ner till bryggan, men så här års bor jag nästan på den. Och innan löven slår ut så har jag sjöutsikt, sådeså.

 

imageDet är något med det där hundra. Greppbart, men ändå tillräckligt mycket för att vara en utmaning. Hundra blogginlägg hundra dagar i rad. Återigen hakar jag på utmaningen som Fredrik Wass drar igång, i år för femte gången.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross