Kontakt
11 april 2015

Nu börjar det!

Det är omöjligt att förklara för den som bara badar när det är ordentlig temperatur i såväl luften som vattnet. Självklart är det inte skönt, som att sänka sig ner i ett ljummet Medelhav eller varmt bad. Men jag vill helst inte jämföra dem heller. Att bada i en iskall frisk sjö en härlig vårdag, det är som att bli pånyttfödd.

Nu, efter dagens dopp som var det första för året, ligger hela min vinter på Flämsjöns botten. Där ligger nu min energilöshet, min vinterblekhet och mörkerfrossa och där kan de ligga och ruttna tillsammans med stålverksdirektörer från Hagfors och salta tårar från kärleksdramer. För min sjö har alltsedan den blev just min sjö varit min bästa rening.

Hur ledsamt, hopplöst och uppgivet livet kan te sig när jag står där på bryggkanten, så är det en så mycket starkare Anna-Karin som flyter upp efter dyket. Ja, även om livet är alldeles fantastiskt, så är det ännu mer fantastiskt när kroppen har sänkts ned helt och hållet under ytan och kommer upp igen.

IMG_7007[1]

Pånyttfödelse

Årets första dopp är startsignal för en bättre tid. Allt det goda ligger framför mig, ljuset kommer, grönskan börjar spira och jorden doftar. Det är livet som vaknar igen. Jag sänker mig sakta ner i det isande kalla vattnet, flämtar till av kylan, skriker för att få luft, tar ännu några steg nedåt på badstegen, släpper taget och kastar mig bakåt, så att vattnet täcker mig helt och hållet. När jag kommer upp till ytan, är det bara ren och skär lycka i kroppen. De tre simtagen in till bryggan igen är starka och smidiga. Ett vårskrik spruttlar runt i hela systemet och jag blir alldeles fnittrig och varm.

Som sagt, det går inte att förklara för den som inte tillåtit sig att känna det och numer försöker jag inte propsa på att andra ska pröva på det. Det är inte alla som vill hitta den totala lyckan. Så är det bara.

😉

 

image

Blogginlägg 25 av 100

Copyright © 2022 – 2023 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross