Kontakt
11 juli 2016

Ommöblering ger nytt perspektiv

Dag 125

Ibland behöver man lite konkret fysisk förändring för att starta om på nytt. Idag stod ommöblering på schemat och ut försvann gammalt jag inte ville ha kvar och in svischade nya energier med hjälp av gamla ting jag tycker om.
Väninnan L är en fena på att strukturera och rensa bort, så helt otippat tog vi oss an ett rum idag som inte längre gav mig den inspiration som jag hade förväntat mig. Vi flyttade om möbler, tänkte nytt, hämtade ner saker som betyder något för mig och ta-daa! nu kan jag inte bärga mig innan jag får gå ner och sätta mig för att skriva och jobba.

Nu kliar det i fingrarna på mig att fortsätta med mitt hem. Vart än blicken landar, så borde det få slippa att landa på något som framkallar en suck, eller kanske rent av ett svid i magtrakten. Det kan vara urgamla minnen som är förknippade med en ljuslykta, ett klädesplagg eller rent av en möbel.

Om jag däremot tänker på att varje ting ska ge mig något tillbaka, så kan jag få kraft och energi. Jag har ett gammalt köksbord som bärs runt mellan rum och uteplatser, dit där det behövs. Det bordet köpte min farmor när hon jobbade i Lysekil på tidigt 1950-tal. Det gör mig glad att tänka på. I ett fönster står en elefant i brons, som jag köpte in under en fantastisk resa i Indien. I garderoben hänger en lång grön linnerock och jag minns precis hur snygg jag kände mig när jag bar den, den första gången. En tavla som länge har fått stå undangömd hängs fram igen, för den har alltid gjort mig glad. De sakerna och många fler, får definitivt stanna.

Vissa perioder i livet är ju tyngre än andra och det är så lätt gjort att det där som gjorde ont finns kvar i sakerna omkring oss. Det finns ingen anledning att hänga fast vid dem, bara för att. Nu gäller det att leta upp en bakluckeloppis för att sälja av lite av det jag vill sortera bort. Gudarna ska veta att det finns tillräckligt med saker i huset ändå...

Allt behöver verkligen inte rensas ut för att ge ny energi, utan ibland kan det också handla om att - som vi gjorde i kontoret idag - ändra vinkel på ett skrivbord för att ge en ny utsikt. Tanken får hjälp med att ändra riktning och att se saker ur ett annat perspektiv är alltid givande.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross