Kontakt
19 april 2015

Omsluten av naturen

Lördag. Typ ledig dag, på det viset att jag har fått göra det jag själv vill. En ynnest!

En sådan dag kan inte börja på bättre sätt än att få vakna först av alla i huset, podda ner några avsnitt av Radionovellen, ta på sig skorna och ge sig ut i vårmorgonen. Idag var himlen fylld av sträck med tranor som lämnar Västergötland för att söka sig norrut.

Visserligen lyssnar jag ofta på något i lurarna, men aldrig så högt att jag inte hör fågelkvitter och ljudet av grus under mina fötter. Träffade en av traktens eldsjälar, som var ute och spanade efter murklor. Han äter dem inte längre, men gillar att hitta dem. 🙂

En plats för kreativitet

En plats för kreativitet

Jag har fått en massa tid för egna tankar idag och det gör gott för själen. Har suttit på kontoret som fortfarande luktar målarfärg och skrivit. Kontoret funkar bra. Tidigare hade jag kontor i stan, men insåg att det mest var en dyr förvaringsplats för mina pärmar, eftersom jag inte satt där så mycket.

En hel del av mina uppdrag innebär att jag är ue hos kund och skrivandet och planerandet av nya föreläsningar gör jag ofta på kvällar och helger. Då är det perfekt att ha kontoret på tomten. Det är lätt att knalla ner dit och kunna sitta och jobba utan att distraheras av alla måsten, som tävlar om min uppmärksamhet inne i huset.

IMG_7062

Nån som vill ha sten?

Ännu finns det saker som inte är riktigt tipptopp. Det behövs bättre uppkoppling, till exempel. Maken sliter utanför kontoret och gräver för att vi ska kunna lägga ner kablar, och det är en bedrift att gräva när man bor på en rullstensås, kan jag lova. 🙂

IMG_7063

Ännu en bit kvar, men det tar sig!

Idag kunde jag lägga många tecken till det som ska bli en bok och jag ser fram emot att få fortsätta i morgon. Men nu sluter jag cirkeln och avslutar dagen på det allra bästa sättet, genom att öppna fönstret och lyssna ut mot naturen. Kanske kommer det ett kattugglehoande eller rävskall innan John Blund gör entré.

Det är fint att få vara omsluten av naturen, dag som natt.

 

 

 

image    33 av 100

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross