Kontakt
12 mars 2015

Respektera magkänslan

Deppig

Hur många gånger ska jag behöva påminna mig själv om det? "Lita på din magkänsla"

Ibland hamnar jag i situationer som jag inte riktigt vet hur jag ska ta mig ur. Det kan vara på jobbet, med vänner, i olika relationer. Det börjar med att jag tackar ja lite för snabbt, trots att det samtidigt svider till i magen. Det där svidet betyder att jag ska ta det lite lugnt, fundera på saken och återkomma med besked. Men det är ju så kul att kunna vara en person som bara säger "Ja, vad kul! Det gör vi!"

Det stressar mig lite att jag inte klarar av att vara den där omedelbart positiva personen i alla lägen, men jag vet av erfarenhet att det orsakar ännu mer stress i längden om jag tackar ja till något som jag sedan har svårt att genomföra. Sedan kan det ju handla om mer än så, jag kanske i hastigheten tackar ja till att göra något som jag helt enkelt är tveksam till att göra.

Om jag formulerar meningen "fast den här gången blir det nog annorlunda" är det en varningsklocka, som jag önskar att jag lyssnade till.

Jaja, det är bara att hoppas på att livet blir långt så att en hinner lära sig allt en har kvar att lära sig. Det är bara att träna på...

(Tack vad smickrad jag blir, men nej tyvärr. Tack, vad smickrad jag blir, men nej tyvärr. Tack vad smickrad jag blir, men nej tyvärr. )

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross