Kontakt
11 februari 2013

Röjar-Anna-Karin laddar

Det finns få saker som kan göra mig så lycklig, som att röja. Tänk att få en hel dag att kasta sig in i garderoben, vinden eller skafferiet och rensa ut, torka rent, ställa tillbaka fint i ordning. Det är en sann befrielserörelse!
Förra veckan hade vi äldsta bonusdottern hemma några dagar innan hon flög vidare på äventyr i Kanada. Här hemma passade hon på att röja i sina saker.
Det är visserligen en sådär sex år sedan, såväl hon som hennes lillasyster flyttade hemifrån. Men väldigt många saker har de dumpat hos oss och sin mor i väntan på att de ska bosätta sig någonstans "på riktigt". Jag brukar dock hävda att det är bättre att vänja sig vid att man inte samlar på sig mer prylar och kläder, än att man orkar flytta med sig dem och får plats med.
Det var en filosofi som fungerade väldigt bra för mig, så länge jag flyttade vartannat år, eller så. Nu, efter 15 år i samma hus, ser det...
IMG_0686[1]...värre ut. Nåväl! Inspirerad av dotterns ihärdiga rensande, som dessutom gav utrymme för oss att stuva undan egna grejer, laddar jag nu för en helg med härligt röjande i egna hörnor. Såååå skönt det ska bli att gå igenom, kassera, skänka, systematisera och spara. Och så ännu härligare det kommer att bli att kunna vila ögonen på tomma, rena ytor. Röjar-Ralf, släng dig i väggen; här är en som sannerligen ska förtjäna epitetet!

Blogg 12/100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross