Kontakt
8 februari 2012

Så okej - jag är röd...

Jag har blivit antagen till Drivhusets program Driva, som går ut på att minska startsträckan för oss som nyss startat eget företag. Programmet består av tre delar: föreläsningar, nätverkande och mentorskap. Mumma för mig som går igång på nätverk!
På kickoffen var vi omkring 40 företagare som träffades i Handels lokaler i Göteborg. Vilken underbar samling! Här fanns coacher, aborister, deponikillar, sångpedagog, trollkonstnärer, fotografer, jurist, smyckedesigner... Och här fick jag lära mig mer om vad jag går igång på.
Jörgen Ålebring från Sensus föreläste nämligen om beteendestilar. Enligt analysen IDI kan vi delas in i gröna, röda, blå och gula beteendestilar. Många har gjort testen och jag har gjort liknande förut, men tycker alltid det är lika fascinerande - det här att utifrån psykologiska modeller höra någon beskriva en själv, utan att ha en aning om vem jag är.
Jag är så röd.  Det innebär bland annat att jag är motiverande och drivande, att jag gillar att jobba tillsammans med andra människor och känner mig bekväm även i stora grupper, att jag trivs bra när jag får nya utmaningar och att jag gärna vill ha roligt.
Nu har jag ju andra sidor också, som hör till de andra beteendetyperna, men jag kunde verkligen känna att den här definitionen passade in på mig. Det är kul att lära känna sig själv och inse vad det är som får en att ticka - och varför det kan kännas motigt i vissa situationer. Då blir det ju lättare att förhålla sig till det. Det blir också lättare att bemöta sina kunder på rätt sätt - och det var ju också vad som var meningen med den här dagen.

Jörgen satte motton för de olika beteendetyperna:
Grön: Vi ska göra det - och vi ska göra det tillsammans
Blå: Vi ska göra det - och vi ska göra det på rätt sätt
Gul: Vi ska göra det - och vi ska göra det effektivt
Röd: Vi ska göra det - och vi ska göra det på ett roligt sätt

Ordet kul är till och med ett av de tre värdeord jag har valt för mitt företag. Lyhört, pålitligt och kul. Allt är inte roligt här i världen, men till och med de tråkigaste sakerna går att göra lite roligare. Och när jag har kul, då jobbar jag bra.
Jag är så röd. 🙂

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross