Kontakt
6 maj 2015

Sån är jag...

"En uttrycksfull motivator" står det på papperet framför mig.

"Motivators upplevs som mycket goda människokännare som uppskattar informellt umgänge, särskilt om de får vara i centrum. De brukar vara raka och säga vad de tycker och delar gärna med sig av sina känslor och åsikter till vem som helst som orkar lyssna..."

Ja, kära läsare, vad säger ni. 😛

"De tycker vanligen illa om monotona rutinuppgifter och brukar snabbt skapa bättre (och roligare) sätt att utföra dem på. ...   Tävlingsmomentet betyder i allmänhet mycket för dem och i brist på medtävlare, händer det att de till och med tävlar mot klockan..."

Som en bloggutmaning då, kanske?

Hm. Ibland är det både genant och fnittrigt att läsa om sig själv. För det är det det gör, handlar om mig. Jag har just fått resultatet av ett personlighetstest. Dels har jag själv fått göra ett test för att se hur jag upplever mig själv. Dessutom har jag fått be sju personer att göra testet för att se hur de uppfattar mig.

Då blev det så här:

personlighetstest

De där två prickarna, det är jag.

 

 

 

 

 

 

 

 

De där prickarna innebär att jag uppfattas ganska exakt så som jag känner mig själv och dessutom kan jag konstatera att jag i alla fall har valt rätt profession. Jag får vara i centrum och tråkigt har jag minsann inte ofta.

Det som är intressant med personlighetstester är framför allt att bli varse att det finns väldigt många olika personligheter, som alla är helt rätt. Men vi vill ha information på olika sätt, kommunicerar på olika sätt och bemöter varandra på olika sätt. Anledningen till att jag just nu går en kurs i ledarskapsutveckling och IDI är för att kunna använda det när jag är ute och föreläser och arbetar med processer på arbetsplatser. Med det här verktyget kan jag göra en lightversion av personlighetstesten, bara för att betona våra olikheter och vilken nytta vi kan ha av det.

Sedan är det förstås väldigt mycket mer som spelar in, inte minst det här med genus och kulturell tillhörighet.

Till nästa kurstillfälle ska jag fundera över vilka personlighetstyper jag möter omkring mig. Så pass på! 😉

 

image    51 av 100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross