Kontakt
22 maj 2017

Sanningen på en kylskåpsmagnet

Det är aldrig för sent att bli lycklig. Fast det gäller väl kanske att se det också, att man faktiskt är lycklig. Eller att man inte är det och hämta kraft för att göra något åt det.
Under ett par veckor för några år sedan hängde livet på en skör tråd för en kvinna som jag känner. Det skakade om många av oss i hennes närhet. Det blev så tydligt hur tunn den där linjen är mellan det jag har idag (och ofta tar för givet) - och det som ingen av oss verkligen vet vad det är eller när det kommer att hända.

Det blev en påminnelse om att jag har ansvar för att göra det bästa jag kan av mitt liv. Jag hittade en kylskåpsmagnet som jag skulle lämna över till kvinnan när vi möttes. Men hur det var, när jag väl mötte henne kunde jag inte hitta den, fast jag var övertygad om att jag hade den i min handväska. Vilket naturligtvis säger en hel del om min handväska...

Några månader sedan låg den helt synlig (i min handväska...) och jag valde att tolka den som att den var menad till mig själv. Nu hänger den på mitt kylskåp och texten möter mig varje morgon när jag plockar ut frukostyoghurten: "Det är aldrig för sent att leva lycklig livet ut".

Det är aldrig för sent att bli lycklig, men jag tror inte att det är något som bara händer. Det är först när vi börjar ta ansvar för oss själva, konsekvenserna av våra val och inse att den enda och det enda jag kan påverka i livet, det är mig själv. Så länge jag väntar på att andra ska börja agera så som jag skulle önska, så är jag låst.

I samma veva satte jag ord på min egen drivkraft: Jag vill leva som den jag vill vara.
Det hänger ihop för mig; att leva som den jag vill vara, kommer att göra mig lycklig. Det är inget mål som jag når och sedan sätter mig ner och pustar ut vid. Det är ett mål som jag hela tiden arbetar med, strävar efter och njuter av. Det är ett mål som ger livet mening. Annars kan jag ju inte tänka att det ska hålla livet ut.

Även om kylskåpsmagneten gav mig den tankeställare som jag behövde, så är det inte den som förändrade mitt liv. Det har jag gjort alldeles själv.

 


Detta är inlägg 77 av 100.

Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross