Kontakt
29 juni 2015

Sedd, bekräftad och tacksam

Ibland vill en inte skriva om det som ligger en närmast. Då är det bättre att vara i tystnaden ett slag. Så har det varit - och är det- för mig just nu. Men idag hände ändå något som jag vill dela med mig av i en icke-jantisk anda.

På dagens Rotarymöte var det flera saker på agendan. En 70-åring skulle uppvaktas och en ny president, ja ordförande alltså, välkomnas. Det var mycket klubbslag i bordet, som signalerar att vi ska ställa oss upp för att något lite mer högtidligt ska ske.

Och så börjar presidenten att tala om en hen som skulle få motta Paul Harris Fellow, en utmärkelse "för att uppmärksamma en idé- och initiativrik rotarian som alltid ställer upp". Det visade sig vara jag!

Nu är det så här: jag älskar överraskningar! Både att arrangera och få ta emot. Känslan när en inser att någon har jobbat för att komma på lösningar och lyckats hålla hemligt, den värmer så oerhört. Det är ju inte alltid så. Jag har blivit uppringd två timmar innan en avtackning av en styrelseledamot som berättade att de ju hade glömt bort att köpa något åt mig. Men hade jag själv någon idé om vad de skulle kunna köpa?

Alltså, det är ju inte själva presenten jag är ute efter. Det är verkligen tanken som räknas och den är värd mycket. Att bli erkänd för ett arbete som har utförts eller något annat en har åstadkommit. Tänk om de i stället hade köpt en Noblessask och en kvast tulpaner, det hade värmt så mycket mer än att först få veta att ingen hade planerat något.

Paul Harrismottagande beskuren

 

 

 

 

Men idag har det jämnat ut sig i universum med en överraskning som jag kommer att leva länge på, med det vackra diplomet och märket. Och det är just inte att det är en oerhört fin utmärkelse, för det är det, utan att mitt engagemang och arbete uppskattas. Det är det fina med föreningar som fortfarande håller fast vid ceremonier, medaljer och diplom. Ett arbete tas inte för givet, utan tas emot tacksamt och uppmuntras - så blir det roligare att jobba ännu mer!

Jag tänker på bekräftelseteknikerna som jag föreläser om när jag tar upp härskarteknikerna. De bekräftelseteknikerna skulle vi alla ta till oss och använda så ofta vi kan: Synliggöra, Respektera, Informera, Dubbelbelöna och Bekräfta dig själv och andra.

Det är verkligen en fin dag att få ha tagit emot samtliga av dessa fem bekräftelser under en enda lunch.

Jag känner mig tacksam. <3

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross