Kontakt
16 maj 2015

Söker glädje, i samtal och ting

 

Vissa saker får mig att må bra på ett sådär gott sätt. Som att sitta en hel kväll och prata med goa väninnor. Prestigelösa samtal som man aldrig kan förutsäga målet för, där skratten och djupen böljar fram och tillbaka. Som jag älskar den där planlösa samvaron!

Jag söker alltmer de sammanhangen, där jag får kraft och energi och kan ge tillbaka. Glädjen är viktig, och att må bra. Småttigheter, sarkasm och cyniskhet försöker jag välja bort i den mån jag kan. Det är en form av kommunikation som jag själv använt mig mycket av, inte minst under täckmantel humor. Men vad gott gör den egentligen, mer än att ge några lättförtjänta skrattsalvor?

Samma mentala påfyllning och rensning har jag börjat med även när det gäller fysiska ting. Ägodelar som inte ger något, som inte skapar mervärde, kan rensas bort och ting som gör mig lycklig ända in i roten bara vid blotta åsynen av dem, får följa med hem.

 

Sprider glädje

Sprider glädje

 

Igår hittade jag den här  brickan, illustrerad av danske Bjørn Wiinblad, i en butik, här i Sønderborg där jag tillbringar helgen. Blev blixtförälskad i de mjuka kvinnliga formerna, men också i de minnen som den förde med sig. Mitt barndomshem hade flera av Wiinblads keramiktavlor på väggarna.

Nu är den min och får mig att må bra, på ett sådär gott sätt.

 

61 av 100

image

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross