Kontakt
7 juli 2016

Sommarhäng med doft av fladdermusskit

Dag 121

Det är en skitkall sommar, men det är ändå sommar. Och det är klart, när man som Violen och jag envisas med att sova utomhus, då får man väl liksom skylla sig själv.
Vårt hus är ungefär 120 kvadratmeter onödigt stort en dag som denna. Eller 111, kanske, för badrummet har vi varit i några gånger. Annars har altanen under tak varit vårt häng idag. Där, bakom myggnätsdraperiet, har vi softat. Legat på varsin säng och läst, sett på film och fixat naglar. Bara lämnat det när vi fått besök. Det har blivit några sådana idag, som det så ofta blir när man på bor lite på landet på sommaren. Jag behöver verkligen inte planera mycket för sommardagarna. Det tittar in vänner både spontant och planerat - och jag älskar det!

IMG_3246[1]

 

 

 

 

 

 

 

Nu har vi krupit in under våra täcken, tänt ljuslyktor och ser den ljusa natthimlen utanför. Emellanåt låter det som blöta disktrasor som slår mot parasollet utanför myggnätet. Det är våra fladdermöss som inte alltid siktar som dom ska i sina flygande fläng. Så här strax före midnatt är naturen helt tyst, förutom just fladdermössens intensiva tjatter.

De bor i husväggen, bara ett par meter från oss, och gör täta raider för att hålla luften lite myggfriare. Jag skulle älska dem villkorslöst, om det inte vore för att de skiter så rackarns illa. Och nu, när deras ungar vuxit till sig, skulle jag tippa på att kolonin uppgår till 20-30 individer. Renliga individer, som inte kackar i eget bo, men däremot på vår altantrappa.  Det luktar inte jättegott, kan jag meddela. Förmodligen vet de om att de är fridlysta, annars skulle de väl inte våga bete sig på det där viset.

Tidigare år har vi sovit på luftmadrasser här ute. I år har jag ställt ut gästsängarna och vi har mer eller mindre flyttat ut. I natt skulle det bli 10 grader, men vi har goa filtar på oss och sover bättre än någonsin med kalla nästippar ovanför täcket.

Se där, nu trumpetar tranorna en nattlig trudelur! Då väntar vi bara på storlommen så är sommarnattens symfoni fulländad. Den kommer snart. Jag tror jag slutar skriva, släcker ner datorn och inväntar...

God natt!

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross