Kontakt
6 mars 2016

Söndag hela veckan...

En tvåtimmarspromenad i ett vinterlandskap är mumma för själen.

En tvåtimmarspromenad i ett vinterlandskap är mumma för själen.

Dag 6

För min del skulle det kunna få vara söndag jämt. Förutsatt att den följdes av ytterligare en söndag, och en till och en till.

Om man nu skulle ha misslyckats med att andas under veckan så brukar det ändå till slut hinnas med på söndagen. En familj jag känner helgar verkligen vilodagen. Ingen behöver göra någon nytta, men får om man vill. Tomas Sjödin skriver också om detta i Det händer när du vilar, en bok jag varmt kan rekommendera och som jag nog får ta och läsa om snart.

Den perfekta söndagen har hållits fri i kalendern länge, men kan spontanfyllas med en middag med goda vänner, ett besök eller av ingenting alls. Idag blev det ingenting alls, på grund av att snövädret satte hinder för det i går spontaninplanerade besöket. Jag hade helt plötsligt inget planerat - igen. Gåkängorna, en podd i öronen och sedan ut i yrvädret. En tvåtimmarspromenad endast avbruten av en trevlig pratstund med en äldre dam som också trotsat vädret. (Ja, jag älskar att prata med människor, om än för en väldigt liten stund. )

Och så den där podden jag hade valt idag, en relationspodd ledd av tre stockholmare i nedre 30-årsåldern. Mycket intressant. Jag kom på mig själv flera gånger med att sucka, skaka på huvudet och febrilt önska att jag satt där i studion med dem och kunde ge lite perspektiv. Been there, done that...

Sedan har dagen fyllts med lite jobb, lite plock, lite matlagning, lite tvätt, lite ta-itu-med-högarna. Grejen är, att på en vardag ligger ofta ett stressmoln över mig, allt som ska göras är fyllt av måsten.  På söndagar finns bara möjligheter och en om-jag-vill-känsla och ofta innebär den att jag får mycket mer gjort en söndag än en vardag.

Den inställningen, kan man inte bara flytta över den på vardagen?

 

image


Det är något med det där hundra. Greppbart, men ändå tillräckligt mycket för att vara en utmaning. Hundra blogginlägg hundra dagar i rad. Återigen hakar jag på utmaningen som Fredrik Wass drar igång, i år för femte gången. #Blogg100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross