Kontakt
28 februari 2013

Tack o lov för eldsjälar! Nr 29 av #Blogg100

Det bara är så, att jag är väldigt svag för vissa galor på tv, framför allt såna där man lyfter fram människor som gjort skillnad. I kväll var det Eldsjälsgalan. Bingodelen kan jag vara utan, fast jag är väl medveten om att det drar in pengar till föreningslivet.
Nej, det jag vill åt är att få ta del av alla filmerna på ledare för olika föreningar. Vilka fantastiska insatser som görs runt om i vårt avlånga land!
Jag kan ju bara se i min lilla stad, dessa kvinnor och män som tränar barn och ungdomar i handboll, fotboll, gymnastik, ridning, hockey - för att bara nämna idrotten. De lägger ner massor av tid, pengar och energi. Åker på matcher på helger, tvättar matchtröjor och jagar sponsorer. Och de gör det ideellt.

Hur länge kommer det att finnas människor som vill och orkar ställa upp? Jag har tyvärr en känsla av att vi blir mindre och mindre benägna att dela med oss av vår tid - i alla fall utan att få betalt för den.

Jag sitter i valberedningen för en förening och jagar just nu styrelseledamöter. Utan undantag blir de uppringda smickrade, tycker att frågorna är oerhört viktiga och ställer gärna upp - en annan gång. Kanske nästa år. Men inte nu.

Det är inte lätt att hitta dem som ställer upp i föreningslivet. Det är ni som bygger vårt Sverige.

Heja eldsjälarna! Ni är värd er vikt i guld!

PS Bengt Ek, entusiastisk löptränare från Morjärv SK i Kalix, vann utmärkelsen Årets Eldsjäl. Han jobbar ihop ungefär 150 000 kronor till föreningen varje år, genom att skotta snö och köra ut mat till gamla. Bara en sån sak!

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross