Kontakt
3 maj 2013

Tid för möten Nr 93 av #Blogg100

Det är inne med  möten igen, har du tänkt på det? Jag tror det hänger ihop med att vi använder oss mer och mer av de sociala mötesplatserna. För att träffa människor ger mersmak. Kanske inte för alla, men många.

När jag har kontakt med mina gamla och nya vänner via exempelvis Facebook, så blir längtan allt större efter att träffa dem på riktigt också. De som inte finns där, blir än mer osynliga. Tyvärr, naturligtvis. Så, det där argumentet att man inte ska vara med på Facebook, för att man hellre träffas på riktigt - det håller inte i min värld.

Idag åker jag tåg till Stockholm. Hade inte bråttom, så jag valde att åka med Blå Tåget i stället. Då tar det 2 timmar och 45 minuter i stället för 2 timmar och 5 minuter. Jag åker första klass och när jag bokade var det ett mycket billigare alternativ till SJ.

Blå tåget körs av Skandinaviska Jernbanor. Det är gamla tåg, som putsats upp, fått nya gardiner och bra möjligheter att mötas. Här finns en restaurangvagn med vita bordsdukar, riktiga bestick, glas och tallrikar. Servering vid borden. Vill man bara ta en kaffe eller en öl, kan man slå sig ner i barvagnen i sköna fåtöljer.

Maten är inte jättebillig, men å andra sidan är bredbandet gratis. Servicen göteborgskt charmig och eftersom jag var ensam parades jag raskt ihop med en annan ensam resenär i restaurangen.

Här är det meningen att man ska träffas, känns det som. Vi blir sittande länge i restaurangen. Dels tar det tid att få in maten, dels är maten så god, vackert serverad och vällagad, att man vill äta långsamt och dessutom inbjuder miljön till samtal.

Då tänker jag SJ som motpol, där allt andas effektivitet. Plastförpackade maträtter som man värmer själv i mikron, små pallar vid minimala bord. Det kostar inte mycket och det är anpassat för affärsresenären, som behöver få i sig något snabbt på tåget hem. Man är ju, som sagt, effektiv. Äter maten vid sin sittplats, medan man jobbar vidare på datorn. Förhoppningsvis har man eget nätverk, för det som SJ erbjuder är varken gratis eller särskilt stadigt.

Och hoppsan! Nu kom vi visst fram en kvart för tidigt också! 🙂

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross