Kontakt
1 mars 2015

Tydliga mål och deadlines

Ett vårtecken säkert som något är Fredrik Wass bloggutmaning. Så nu kör vi igen: hundra blogginlägg hundra dagar i rad.

Jag är en sann projektmänniska, gillar utmaningar som har tydligt mål och fastställd deadline. Kanske blev det så under mina tio år som journalist? Ja, förresten det börjar väl redan i skolan och under universitetstiden: kurser läses in och tentas av.

Det har i alla fall haft sina klara fördelar, inte minst när det har handlat om mitt förhållningssätt till motion. Jag har genomfört två tjejklassiker, en halvklassiker och två Göteborgsvarvet. Målen har ju utan tvekan varit tydliga där, och när det handlar om att hasa sig runt 4,5 mil på skidor eller springa en halvmara har jag lätt kunnat inse att jag aldrig skulle kunna genomföra det utan att träna innan.

När jag skadade menisken i ena knät för ett par år sedan och fick lägga joggningen på hyllan, föll hela mitt motionsmål. Det var svårt att hitta motivationen att motionera bara för att det är bra. Precis som jag har varit en mästare på att ta mig genom soppkurer när kilona ska bort. Mycket lättare än att bara sköta kost och motion och låta förbättringarna ta tid.

Nu har jag lyckligtvis kommit över den tröskeln och med en personlig tränares hjälp skaffat mig ett nytt mål. Jag ska klara av att göra tio ordentliga armhävningar. Det kan låta som ett puttigt mål - men tro mig, det är det inte för mig. 😛 Detta gör jag samtidigt som jag lagt om kosten för att den ska hålla i långa loppet.

Min utmaning ligger i att kunna prestera utan deadlines, men också att ge mig själv deadlines när ingen annan sätter dem. Det är ju något som kan  bli besvärande i vissa projekt. I stället för att kämpa för att klara deadline, går jag runt med ett ständigt gnag i magen över att jag borde göra klart uppgiften.

Så vårens uppdrag till mig själv blir att strukturera upp mina projekt, sätta tydliga mål med fastlagda deadlines. Precis som jag går till träffarna med min personliga tränare varje vecka för att nå målet tio armhävningar om tio veckor, ska jag kunna gå till mitt kontor och beta av bit för bit i mitt skrivarprojekt och vara nöjd med att jag tar mig allt närmare målet.

Jag tror att bloggutmaningen kan vara ett bra stöd för den processen i vår.
Nu köööör vi!

blogg100-logotype  #blogg100 1 av 100

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross