Kontakt
26 maj 2014

Välkommen hit, vem du än är #Blogg100, 86 av 100

IMG_4193[1]Idag, dagen efter EU-valet, tröstar jag mig med Kents fantastiska text i låten Sverige. Av upphovsrättsliga skäl kan jag inte skriva den här, men jag länkar gärna till texten på Kent.nu. Joakim Berg i Kent har en förmåga att hitta de rätta orden och aldrig har de väl känts mer rätt än nu.

" Sverige, Sverige, älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns"

Det känns bra att det är fyra månader kvar till nästa val. Nu har vi gott om tid på oss att läsa på och sätta oss in i vad partierna faktiskt vill.

Jag kommer osökt att tänka på Uppsala i slutet av 1980-talet. Jag sålde min lägenhet till en kvinna som jobbade med att stödja avhoppare från Livets Ord. Hon hade själv varit med där och berättade:
- Allt låter så bra och orden som Ulf Ekman säger är nästan desamma som i Bibeln. Nästan. Men den lilla skillnaden, den nyansering som används av honom, gör att det i slutändan blir mer en helvetesdyrkan. Denne Ekman har ju nu lämnat Livets Ord och gått över till Katolska kyrkan. I en debattartikel i DN skrev han 9 mars:

"Därför måste jag med sorg konstatera att slitningar, meningsskiljaktigheter och tvister har skapat ovänskap och att enskilda människor har tillfogats sår och lidanden genom sin kontakt med rörelsen. I detta har jag själv och andra företrädare för Livets Ord ett ansvar, och jag är uppriktigt ledsen över det som sårat och det som har orsakat att människor fått lida."

Det ger mig hopp. Stort hopp. Människor kan ändra sig, inse att den väg man trampade på inte var den rätta, även om det kanske verkade så just då. Hoppet är det sista som över människan. Generositeten kommer att vinna över rädslan. Det vet jag.

"Välkommen, välkommen hit
vem du än är, var du än är"

 

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross