Kontakt
16 april 2018

Vårens kraftfulla intåg

Jaha. Nu tog det stopp i idé- och skrivbanken. Vilodag. Så det får bli ett kort inlägg om typ våren, för att inte balla ur i utmaningen.
Vi följer med spänning hur isen ger vika i sjön. Jag älskar årstidernas skiftningar och nu, på våren är det så kraftfullt. Blåsippor tränger sig upp genom ekbladen, de som lyckats överleva hela vintern utan att förmultna. Och jag vet att sjön ligger öppen runt kröken, men inne i vår vik ser det fortfarande ut som en glaciärsjö på Island.  Från min arbetsplats på andra sidan sjön har jag idag kunnat följa hur isen gett vika meter för meter. En yta med vatten som blev bredare och bredare och tog sig längre och längre fram. Snart är isen borta och min vattentid kan ta vid.

 

Förresten, igår tog jag upp de sista morötterna ur landet.
Våren är en helt galen tid! 😀

46/100

#100dgr Ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. Det är vad den här utmaningen går ut på. Inget pris till dem som klarar sig ända i mål, men en morot för att skriva. 🙂

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross