Kontakt
16 mars 2014

Vilodag med skattjakt #Blogg100, 15 av 100

IMG_3293[1]Det var dags för familjen att skaffa sig en gemensam hobby, men det skulle vara något som vi kan utöva olika tider och dagar i veckan. Att låsa fast ytterligare en tid i vårt ganska hektiska schema skulle bara tillföra stress.

Jag föreslog geocaching för make och dotter. De tände på idén och idag har vi ägnat oss åt det för första gången. Jag vågar säga att vi är fast! Geocaching har funnits länge, men jag fick nys om det först för något år sedan. Nu har vi laddat ner appen i våra smarta telefoner och gjort våra första fynd. Tänk vad många det finns bara i trakten runt vårt hus!

För dig som fortfarande är ovetande är geochaching en skattjakt där man använder GPS för att gömma små lådor eller andra behållare på lite trixiga ställen ute i naturen. Lådan innehåller en loggbok, penna och ibland ett litet föremål som man kan byta ut mot ett annat föremål som man har med sig själv. Dottern såg genast en möjlighet att få användning för sina snygga suddigummin, kulor och plastfigurer. 🙂

Vi har en ganska bekväm dotter, men tänk vad man kan orka mycket bara man har ett uppdrag! Så det blev 2,5 timmars härligt cyklande, promenerande och letande i den visserligen kalla, men sprittande våren. Jag som trodde vi skulle behöva skaffa hund för att få henne att promenera längre sträckor!

Och vad gott det var att göra något kul tillsammans! Jag läser, eller lyssnar på rättare sagt, Tomas Sjödins bok Det är i vilan det händer. Behovet av en vilodag har gjort sig rejält påmind den här våren, där jag dessutom har haft en del jobbuppdrag på helgerna. Tomas Sjödin hänvisar ofta till judendomens sabbat, där det till och med är lagstadgat att vila. Sabbaten ska firas med familj och vänner och då får man inte göra något utom det man verkligen vill. Så vill man hugga ved för att det får en att må bra, så är det okej. Men inga måsten; dem har man tillräckligt av under veckorna.

Visst är det klokt? Och i dag fick vi så en riktig vilodag, för efter efter all frisk luft och klängande i snår och ruiner, var det riktigt gott att sitta under en filt hemma i soffhörnet. Tack för denna dagen, den gjorde gott!

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross