Kontakt
12 mars 2017

Vilsamt arbete

Sitter man, som jag, på sin häck på kontoret mest hela veckan, så finns det något väldigt tillfredsställande i att få vara lite praktisk på helgen.
Dottern (Violen) bytte rum härförleden och det som hon för några år sedan målade om i klatschigt turkosa färger blev ledigt. Jag älskar färg, men inte nödvändigtvis på väggarna och de röda soffor jag har tänkt ställa in i rummet nu passar - typ - inte ihop med det turkosa.

Färg, roller, pensel och spackel till underarbetet fanns redan hemma, så det var bara att skrida till verket när jag helt plötsligt hade nästan en hel helg utan några planer.

Efter två dagars målande känner jag mig nu nästan som om jag har varit på spa. Jag har varit i fred med mina tankar, dragit rollern fram och tillbaka i ett nästan kontemplativt tempo. En fin kombination att få vila hjärnan, samtidigt som kroppen håller sig i rörelse och väggen blir vackert vit, vit, vit.

Och så fick dagens blogginlägg bli lika okomplicerat som helgens målande. Ibland kan hjärnan helt enkelt behöva vila sig lite. 🙂

 

 


Detta är inlägg 12 av 100.

Varje dag i hundra dagar ska ett blogginlägg publiceras.
Initiativet kommer från Fredrik Wass som driver Bisonblogg och här kan du läsa mer om tankarna bakom just Blogg100 2017.

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross