Kontakt
6 maj 2014

Zzzzzz... #Blogg100, 66 av 100

För många år sedan höll jag på med qi gong. Bara genom att se hur jag rörde mig, gick det att förstå att jag hade qi gongat. Och mina fötter och händer var varma långt efteråt. Undrar just varför jag slutade?

Jag blev påmind om den där tiden idag på kursen i stresshantering, när jag fick veta att kalla händer kan ha med stress att göra och enkla avslappningsövningar kan ge värmen tillbaka.

Kursledaren Nils Edelstam lotsade oss fram genom fysiologiska effekter av stress, lät oss reflektera över vad det är som stressar oss och gav en inblick i vilka lösningar som kan finnas.

Visst är det märkligt hur orationellt och "onyktert" vi tänker under stress. Ofta drar vi ner på det vi vet är viktigt för vårt välbefinnande: kost, motion och sömn. Nils gav en oslagbar liknelse:
- Det är som om vi skulle tänka, att eftersom utgifterna är höga, sänker jag inkomsterna.

Så jag erkänner, mitt sömnkonto är i grov obalans. Nu ska jag jobba på att bättra mig. Förhoppningsvis blir inte det här sista gången som mitt blogginlägg därför publiceras så här dags i stället för runt midnatt.

Målet är 7-8 timmars sömn per natt. Håll tummarna!

Copyright © 2022 – 2024 Ärligt Talat. All rights reserved. Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
cross